Υλικά

• 6 φλιτζάνια αγελαδινό, στραγγιστό γιαούρτι ΚΟΡΦΗ
• 125 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κουτ. της σούπας κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης
• 2 κουτ. του γλυκού φουντούκια κοπανισμένα
• 1/4 κουτ. του γλυκού καρδάμωμο σκόνη
• μερικούς στήμονες ζαφορά, μουλιασμένους για 15 λεπτά σε ½ φλιτζανάκι ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί και περνάμε ξανά το γιαούρτι από λεπτή σίτα, πιέζοντάς το για να αποκτήσει εντελώς βελούδινη υφή. Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια, τα φουντούκια, το καρδάμωμο και τη ζαφορά. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και, αν θέλουμε, με λίγη ζαφορά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ετοιμάζουμε το γιαούρτι 1 ημέρα πριν το καταναλώσουμε, για να του δώσουμε το χρόνο να απορροφήσει όλο το άρωμα και τη γεύση του καρδάμωμου και της ζαφοράς. Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζαφορά με πολτοποιημένα μάνγκο.