Υλικά

• 2 κύπελα στραγγιστό γιαούρτι ΚΟΡΦΗ
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
• 2 βανίλλιες
• 1 κουταλάκι σόδα
• 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
• 4 φλυτζάνια ζάχαρη
• 3 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι ΚΟΡΦΗ και ανακατεύετε, χτυπάτε τ’ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα, προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους. Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα, ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό.